sâmbătă, 15 martie 2014

Construind amintiri (episodul 2)

De vreo doi ani, asa, cum noi umblam destul de des prin parcuri mai neumblate si prin locuri mai fara de tobogane, leagane, moristi, papusi chinezesti, vata de zahar si alte din astea, imi trebuiau niste motive sa conving copilul dornic de mic de senzatii tari ca e ok si prin noroaie si si paduri, nu doar prin atat de cosmetizatele si industrializatele locuri de joaca.
Cumva cam tot pe atunci, acum vreo doi ani adica, am cumparat cartea asta , care e de-a dreptul minunata. Ghidul perfect de cautat si gasit zane in cele mai neasteptate locuri.
E, dupa ce am citit cartea de un 1.473.207 ori am trecut de la teorie la practica. Acum doi ani povesteam doar eu, anul trecut a inceput si ea, iar anul asta, la prima vanatoare, cea de azi, scenariul a fost 100% al ei. Stie toate locurile din anii trecuti, nu, nu mai vrea sa le spuna si altora, caci zanele se sperie de straini si pleaca imediat, nu le plac deloc necunoscutii. Asadar, in  completarea ghidului din carte, daca plecati la vanatori, trebuie sa stiti asa:
- pe la noi pe aici cele mai multe zane sunt la Mogosoaia, nu la palat, nu pe aleea principala, ci pe poteca din mlastina, acolo unde stau broastele si unde e mult noroi, ca sa nu poata sa intre toata lumea. Nu le gasiti tot timpul, doar atunci cand e soare si in mod special cand 2 raze fac linie dreapta prin crengile unui copac
- in Gradina Botanica, dar nu pe aleea cu tasnitoarea, ca acolo e aglomerat. Nu, in muntii din stanga serei sau in balta aia mica plina de pesti unde e aproape intuneric chiar si in mijlocul zilei. Mai sunt cateva si in gradina de trandafiri, dar astea sunt cam sclifosite, nu stiu decat sa isi schimbe rochiile toata ziua buna ziua (daca nu stiati, petalele de flori cazute sunt rochii pe care le-au aruncat zanele pe jos in loc sa le puna in dulapuri. sunt si ele destul de dezordonate, e adevarat)
- la Comana, dar doar daca luati barca si mergeti acolo, departe, printre trunchiuri, pentru ca acolo si-au construit un castel unde se aduna la petreceri. Acolo fac si Craciunul. N-am fost decat o singura data la vanatoare la Comana, dar cica trebuie sa mai mergem neaparat.

2 comentarii:

Ghindaa spunea...

Grozav exercitiu de imaginatie cu copiii. Chiar e o idee buna.

the_travelling_princess spunea...

La ce povesti spune Smaranda, eu zic ca scriitoare se face...Oricum, mi se pare fain ca-i pui snoavele aici...peste ani, cine stie ce capodopera poate iesi...E un copil cu foarte multa imaginatie, ceea ce, cred, o sa-i fie de folos in lumea noastra asta stramba...Sa mai povesti din astea pe blog, te rog!