luni, 31 martie 2014

O poveste cu cai

Sambata am fost, cu catel, cu purcel (cu copil, mai exact, dar uneori diferenta nu e mare), undeva langa Bucuresti, pe drumul vechi spre mare. Undeva-ul acela se numeste Taramul Zmeilor

Sunt cai acolo, cai cu poveste, cai salvati de pe unde erau maltratati.
Povestea, pe scurt: Acum cativa ani, Teodora Bandut si Florian Stan erau printre principalii donatori ai unui adapost pentru cai, singurul din Bucuresti. Au aflat ca banii lor se duceau in alta parte decat trebuia, au decis sa isi faca propriul adapost, insa Florian s-a imbolnavit si a murit in cateva luni. Teodora a ramas cu caii si incarca sa ii poata intretine in continuare, asa ca vrea sa transforme locul intr-unul de agrement. Are nevoie de bani, pentru ca intretinerea cailor este foarte scumpa. In momentul asta, toti oamenii care o ajuta fac voluntariat. Si sunt destul de multi.
Caii, va spuneam, au fiecare cate o poveste. Calin, de exemplu, era sa fie omorat in bataie cu furci si topoare, pentru ca era agresiv si isi muscase proprietarul.

Decebal a fost abandonat pe un maidan.
Apoi Banzai si Holtei, fosti cai de concurs, abandonati apoi  in mizerie.
Il gasiti acolo si pe Rafael, cal din rasa gipsy vanner

Pe langa cai, mai gasiti pisici, gaini motate, un iepuras si o armata de caini pupatori. Pupatori le-a zis Smaranda, caci se inghesuiau cu totii sa te salute si sa se imprieteneasca si sa se gudure. E un loc cu zen bun, cu aer, unde copiii pot sa calareasca, unde oamenii sunt prietenosi si se bucura sa te vada.
E un loc care merita sprijinit. E un loc unde merita sa mergeti.
Puteti merge in vizita. Puteti organiza excursii cu gradinita. Puteti face petreceri pentru copii. Puteti, in principiu

adresa: satul Cozieni, Comuna Ganeasa, Judetul Ilfov, langa Manastirea Pasarea.
email: taramulzmeilor@yahoo.com
telefon : 0720 759 624 – Madalina Burghelea

Niciun comentariu: