joi, 17 aprilie 2014

Despre cum o conserva iti poate distruge viitorul ***


(***Un fel de madeleine ale lui Proust, combinate cu terine, carameluri si altele)

Cautand eu aseara prin frigider ceva de mancare, mi s-a facut foarte foarte pofta de urmatoarele :
- caramel au beurre sale, dar ala din Normandia, nu oricare. Ca am mai gasit pe aici niste facaturi care nu se apropie nici pe departe de ala. Si de clatite cu caramel au beurre sale. Si in fine, de untul sarat ala tot al lor.
- scoici tot de la Saint Malo. Raiul scoicilor e acolo, multe, mari, sanatoase. Fie, cu cartofi prajiti.
- varza de la Strasbourg. Din aia cu chimen
- de charcuterie, de Valea Loarei, mai exact. Vai, cata carne de porc am mancat anul trecut nu mai mancasem de un deceniu. Dar e practic imposibil sa zici nu terrinelor, rillettelor si tuturor acelor dezastre gastronomice.
- pe urma na, de branza, firesc. De niste Saint Maure cu vin rosu.
- pe urma de cele mai bune sandvisuri din lume, cu bagheta proaspata, despre care am scris aici

Toata aceasta tragedie s-a declansat de la o conserva mica mica mica mica de rillettes, care nu stiu cum a ajuns prin frigiderul meu, o fi de anul trecut, o fi fost adusa de vreo vrajitoare, habar n-am. Caci eu as dori sa ma apuc de slabit, nu de visat mese frantuzesti.
Toata aceasta tragedie mi-a amintit si ca anul trecut am vrut sa scriu niste romane fluviu despre mancarea de pe Valea Loarei si ca am uitat.
Toata aceasta tragedie ma face sa ma gandesc sa ma fac importator de caramel au beurre sale.
Si melodie. Cu parfum de no 16, de la Parfumerie Generale. Samburi de caise, mai exact





Un comentariu:

Viss spunea...

Conserve in frigider?