joi, 8 mai 2014

Despre legatura dintre o nunta si ardeii iuti

Despre Valentina am aflat acum ceva ani, nu mai stiu exact cand si cum, stiu ca parca am vazut o esarfa pictata de ea si mi-am dorit sa am si eu una. Am uitat-o, evident. Apoi, parca acum vreun an si jumatate,  intr-o campanie pentru copiii bolnavi de la Fundeni, m-a cautat ea, spunandu-mi ca vrea sa le dea materiale pentru ca ei sa poata sa faca ateliere acolo, la spital. Acuarele, figurine de pictat, hartie glasata, mi-a adus un munte de minunatii care le-au facut viata frumoasa copiilo de acolo. 
Valentina si-a lasat job-ul acum 7 ani si s-a apucat de o afacere pe cont propriu, afacere care inseamna mult DIY, mult lucru cu copii si foarte multa creativitate. 
Valentina ne povesteste mai jos de ce afacere pe cont propriu, de ce flori, de ce copii, de ce nunti cu ardei iuti 

 • 1.cum te-ai apucat de interesart. Povestesti ca dupa nasterea primei fete ti-ai dat seama ca nu vrei sa te mai intorci la jobul anterior. Ce faceai inainte si care a fost planul dupa
  De-adevaratelea nu am avut un plan. M-am gandit ca nu vreau sa ma mai intorc la (vechiul) job, si cum acum 7 ani puteai sta acasa 2 ani, nu m-am gandit foarte tare l ce voi face dupa. Am inceput sa bricolez mai intens, sa vand ce lucram, am deschis un magazine cu lucruri hand made si de atunci tot experimentez.
  2. De ce ateliere pentru copii si de ce as veni eu cu copilul meu la aceste ateliere 
  Atelierele cu copii, au venit atunci cand nu existau activitati pentru copii mici (2-3ani), cand existau doar cursuri de picture , engleza si karate. Am zis ca majoritatea parintilor sigur nu au curaj sa isi lase copilul sa umple cu tempera masa din sufragerie, asa ca pot veni in atelierul meu sa o faca fara stress pentru nimeni. La mine exista putine reguli, si in general ma pliez pe dorintele copiilor si de aceea lor le place sa revina. Acum nu mai fac ateliere decat ca si optionale la scoli/gradinite sau la petreceri private 3. Afaceri cu flori sunt multe, ce o diferentiaza pe a ta 
  Intodeauna am fost de parere ca un business mic este mult mai potrivit pentru un eveniment foarte personal, asa cum este o nunta sau un botez. Mi se pare ca reusesti sa comunici mai bine si in final oamenii sunt multumiti. Nu am inventat eu roata, insa stiu ca pot oferi clientilor mei flexibilitate, creativitate si o comunicare buna. Florile sunt toate la fel, un bujor tot un bujor ramane, relatia, insa, face diferenta.
  4. Care e proiectul profesional de care esti cea mai mandra 
  Proiectul meu este Atelier Interesart, asa cum este astazi. Sunt mandra de sutele de aranjamente pe care le livrez la fiecare 1 martie, sunt mandra de feedbackurile primate de-a lungul timpului. Si cred, ca mai presus de toate, sunt mandra de mine ca am reusit sa gasesc echilibrul, sa capat mai multe resurse decat as fi capatat la orice alt job. 5. Ce a fost greu in munca pe cont propriu, ce ti s-a parut greu de depasit 
  Complicat este programul atipic, faptul ca lucrez weekendurile, de sarbatori , in contratimp cu ceilalti. A fost greu de depasit, in relatiile cu firmele mari, statutul de furnizor mic, greu sa inteleg limba corporatiilor si sa ma adaptez ei. 6. Ok, o nunta cu 12 kg de ardei iuti ?
  Asa cand o zici, poate suna ciudat, dar daca vezi pozele, descoperi ca e chiar simpatico. Oricand m-as lasa atrasa intr-un proiect out of the box, asta e toata distractia in povestea asta cu lucratul pe cont propriu.
 • Pe Valentina o gasiti aici 
  Despre oameni care au iesit din mainstream am mai scris aici si aici si aici  si aici

Niciun comentariu: