marți, 6 mai 2014

O zi perfecta, dar imposibila. Si doua expozitii de moda

Si pentru ca tot vorbeam despre verzele de la Gala Metropolitan (galerii foto aici si aici ) , despre rochiile tip lianadinjungla, despre avangardism care inseamna orice, fara sa tinem cont de bun gust, trecand fara probleme limita vulgaritatii, sub pretextul artei, hai sa vorbim despre arta in moda. Un pic.Odata, tocmai s-a deschis la Londra, la muzeul Victoria & Albert, o expozitie a rochiilor de mireasa. E mai mult decat o expozitie, de fapt, e o istorie a rochiilor de mireasa. Specialistii muzeului au bloguri in cre povestesc cum reconditioneaza rochiile, cum creeaza scenele,  vorbesc despre traditii, despre superstitii, despre cum a aparut obiceiul cu ceva vechi, ceva nou, ceva albastru, in principiu afli cam tot ce e de aflat despre rochiile de mireasa. (gasiti blogurile aici)
Apoi, daca tot e despre creatii in moda si despre gala Metropolitan de anul acesta, ea a fost inspirata de rochiile si creatiile lui Charles James. Charles James a incalcat toate regulile modei de la vremea sa, a reinventat rochiile si a transformat tot ce se stia despre designul vestimentar. (detalii aici

Charles James e unul dintre cei care, ca si Chanel, a schimbat total modul de gandire a rochiilor. A introdus celebra linie A cu 10 ani inainte de Yves Saint Laurent. 
(taxi dress, 1932, numita asa pentru ca puteai sa te schimbi in taxi. evident, e vorba despre functionalitate, iar rochia asta a devenit clasica)
Si inca un articol, aici.
IN plus, joi se deschide la Metropolitan expozitia dedicata lui Charles James. 
I-ar fi placut, printre altii, sa il imbrace pe Lou Reed . Ar fi putut fi o zi perfecta
Un comentariu:

Anonim spunea...

Inca un site cu scroll orizontal
perfect :)