duminică, 4 mai 2014

Despre un baiat, un caine, despre istorie, despre adoptii si alteleSau despre Mr Peabody si Sherman. Sau despre unul dintre putinele filme de desene animate despre care imi vine sa scriu ceva. Pentru ca:
- are multe momente istorice, ii plimba pe copii prin Egiptul Antic, prin Renasterea italiana, prin Evul Mediu Francez, prin scene de la curtea Mariei Antoaneta (na, e febletea mea, nu puteam sa trec peste ) prin razboaiele troienilor, sunt multe costume, piramide, obiceiuri, pe care nu prea le gasesti in frumoasele, ce e drept, dar atat de limitatele filme Disney.
- e ok si pentru adulti (cu momente de genul celui in care Presedintele Clinton il gratiaza pe Mr Peabody, spunand E, asta e, eu am facut lucruri mai rele sau al cocktailurilor numite Einstein on the Beach)
- vorbeste despre adoptie- Sherman e adoptat de Mr Peabody - ceea ce a fost o ocazie buna sa ii explic Smarandei ce si cum se intampla in cazuri din acestea. Nu cred ca e neaparat un subiect abordabil doar pentru ca exista, dar, repet, daca s-a nimerit asa, a fost usor
- apoi centrul povestii e un conflict intre copii. Intre Sherman si colega lui Penny. Si pentru ca hartuiala asta permanenta dintre ei exista in orice grup de copii din lume, e ok sa vada si cum se rezolva conflictele astea fara sa spui de fiecare data numaiestiprietenameapevecie si fara interminabilele mici impunsaturi de care avem parte in fiecare zi.
@Orice relatie frumoasa incepe de la un conflict@  ii spune Mr Peabody lui Sherman

Am vazut in ultima perioada cam toate filmele pentru copii, asta e singurul despre care am simtit nevoia sa spun ceva. Sigur, desenele Disney sunt frumoase, muzica e minunata, printesele lui devin preferatele fetelor imediat……Plus, industria ingrozitoare din jurul lor.

Niciun comentariu: