luni, 9 iunie 2014

Fenomenul Simona Halep

Nu ma pricep la tenis, asa cum foarte bine, exact si precis au remarcat domni, doamne si domnisoare ce comentau nervosi plecarea mea la Roland Garros. Domni, doamne sau domnisoare care specificau ca nu se uita la televizor de ani buni, dar stiu ca nu ma pricep, sau nu se uita la Antena 3, dar, din nou, stiu ca nu ma pricep. Bine, carcoteala tipic romaneasca poate orice si n-are nicio limita. Acum nu e bine nici macar ca Antena 3 a dat meciul, pentru ca a confiscat-o pe Simona Halep. Daca n-am fi dat meciul, ar fi zis vai, nu va preocupa valorile. 
Oricum, trecand peste toate astea, revin. Nu ma pricep la tenis. Dar pentru mine meciul dintre Simona Halep si Maria Sharapova a fost un exemplu de cum se face. De cum se joaca pana in ultimul moment. De public civilizat, care nu scuipa seminte in capul celor de mai jos. De comentarii decente. De corectitudine. De eleganta. De clasa. Si a mai fost ceva. Interesul extrem de mare al romanilor pentru aceste partide imi arata ca mai avem o sansa. Ca ne dorim sa iesim din logica semintelor si a sloganurilor suburbane de pe terenurile de fotbal. Ca vrem mai mult. Ca ne intereseaza mai mult decat coltul blocului si cine n-a inchis usa de la ghena. Ca putem si ca vrem sa ne depasim conditia de privitori la meciurile de fotbal. Doar ca poate deocamdata nu stim cum sa o facem.  

3 comentarii:

Anonim spunea...

mi-a placut postarea de pe facebook, cu poza Simonei imediat dupa meci si comentariul "sper ca stie ca pentru noi ea a castigat". a fost exact ce simteam si eu, nu trebuia stearsa pentru niste carcotasi care nu inteleg nici sportul, nici bunul simt.

ALina spunea...

Si oare nu tocmai asta e frumos, faptul ca noi, astia care nu ne pricepem la tenis, am inceput sa ne uitam cu placere la meciuri? Si oare cei care se pricep cum au ajuns sa se priceapa? Joaca toti? Sau uitandu-se la meciuri si-au ameliorat cunostintele?

De obicei tribuna e cam goala la RG in finalele feminine. Chiar se comenta in anii trecuti ca e pacat ca tenisul feminin a devenit asa, ceva ce nu se poate compara in termeni de interes cu cel masculin. Ei, Simona a umplut tribunele. Cu romani,romani care au putere de cumparare si nu cersesc,nu scuipa seminte, ci s-au dus acolo sa o sustina civilizat. Aratam in sfarsit o alta fata a Romaniei la un eveniment atat de important si urmarit peste tot pe glob. Trebuie sa fii tare de tot sa mai carcotesti la ceva atat de pozitiv.

Anonim spunea...

"De public civilizat, care nu scuipa seminte in capul celor de mai jos. De comentarii decente. De corectitudine. De eleganta. De clasa"...
Din pacate, exista pe aceasta lume si fiinte care cred ca doar mocirla si cocina lor - "proprietate personala" - sunt... "de clasa" si "elegante"... :))