luni, 2 iunie 2014

Magazinul comunitar gratis

Si uite asa, cand incepi sa crezi ca de fapt nimic nu se schimba, afli ca Directia de Asistenta Sociala a Primariei deschide un magazin comunitar. S-a intamplat de multe ori sa ma caute cineva ca are ceva de dat si din diverse motive (nu aveam transport, nu gaseam pentru cine, etc) sa se piarda lucrurile respective. De acum e mai simplu :Pana in prezent, in municipiul Bucuresti nu a existat un sistem coerent de colectare si distributie de lucruri folosite si functionale, unde cetatenii Capitalei sa poata aduce aceste obiecte, pentru fi reutilizate, fie ca este vorba de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni. Un prim pas a fost facut in acest sens prin proiectul Spitalul de Jucarii, care a colectat si igienizat, daruind inapoi, pana acum, aproximativ 6.000 de jucarii folosite. De aceea, s-a nascut proiectul pilot MAGAZINUL COMUNITAR GRATIS, care, pe de o parte, tinteste sa reduca tendintele consumatoriste, intr-o perspectiva durabila a dezvoltarii si cresterii calitatii vietii, si pe de alta parte, sa sprijine persoanele si familiile defavorizate, prin punerea la dispozitia acestora a obiectelor daruite de altii, in mod absolut gratuit. 
Gratuit, adica fara sa plateasca bani. Dar sa aprecieze lucrul oferit prin prestarea unei ore de munca voluntara in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS. Astfel, ceea ce prisoseste unei familii sau gospodarii, dar este in buna stare, poate fi adus la MAGAZINUL SOCIAL GRATIS, de unde va putea fi colectat de persoanele in nevoie, pe baza unor evidente clare. Pentru inceput, in magazin, avem obiecte de imbracaminte pentru femei si copii mici, jucarii, vesela, toate donate de dvs. catre Directia Generala de Asistenta Sociala. De asemenea, pentru organizatiile care lucreaza cu copii, putem pune la dispozitie un numar mare de jucarii. Copiii care vor dori jucarii din Magazinul nostru, dar ai caror parinti nu sunt dispusi sa presteze ora de munca voluntara, vor primi jucaria dorita, cu conditia sa citeasca/deseneze/coloreze cel putin 30 minute in biblioteca Complexului!


Pagina de Facebook a directiei de asistenta sociala este aici

3 comentarii:

Laura Frunza spunea...

Wow, mi se pare o initiativa nemaipomenita! Felicitari tuturor care au pus umarul la ea!

Anonim spunea...

Buna ziua, Imi cer scue ca postez aici, dar nu stiu unde sa scriu. Nu este vorba despre postarea dvs, ci despre.... Marcel Opris. Ce s-a intamplat ieri? Chiar nu ati verificat informatia? Eu va urmaresc de dimineata pana seara, iar ieri din intamplare, in timp ce ma "plimbam" cu telecomanda pe televizor am nimerit pe B1 fix cand ziceau ca ati gresit. Am vazut si pe alt site informatia. Sincer, nu stiu daca ati difuzat o erata la aceasta eroare, nu o gasesc nicaieri pe site. Va rog sa imi spuneti daca intradevar ati gresit si sa dati o nota ceva pe post, asa este normal la o televiziune de calibrul dvs. Eu voi continua sa va urmaresc, insa este un pic dezamagitor daca nu recunoasteti nimic.... Zi frumoasa in continuare si succes! Dana

Anonim spunea...

Maria Coman, imi esti foarte simpatica, dar este dezamagitor. De ce nu ai dat nici un raspuns postarii mele?
Zi buna,
Dana