miercuri, 2 iulie 2014

Corfu

Ca avem o pasiune pentru Grecia nu mai e o stire. Anul acesta am fost in Corfu, cu masina, ceea ce n-a fost cea mai inspirata alegere. Teoretic ar fi trebuit sa facem cam 15 ore, mult oricum, dar cum Smaranda se comporta super ok la drumuri lungi nu era o problema. Dar am prins inundatiile din Bulgaria la dus si drumuri inchise la intoarcere, asa ca am facut de fapt mult mai mult. La intoarcere am facut drumul cu oprire peste noapte langa Salonic, dar tot nu e cea mai buna afacere.
De stat am stat aici. Foarte foarte bine. Cu plaja, cu sezlonguri rare, sa nu ti sufli in ceafa cu vecinii, majoritar turisti din Franta si Germania, cu piscina, cu tobogan de apa pentru copii (de altfel nici nu prea s-au miscat de acolo copiii), cu loc de joaca, cu spectacole de magie in unele seri si artificii in altele.

Acum, despre insula. E, dintre toate cele pe care le-am vazut, cea mai inflorita. E fascinant sa vezi cum pe fiecare colt de cladire se catara cate-o inflorescenta violet sau ciclam sau portocalie sau sau sau.
E plin de portocali si de lamai, de mandarini si palmieri, un fel de paradis al florilor. Plajele sunt frumoase, nu la fel de spectaculoase ca in Lefkada, dar nici n-am umblat prea mult, asa ca or fi ramas si nedescoperite. Vi le povestesc alta data pe ele, plajele, dar ca sa nu uit, Canal D-Amour e mult supraevaluat. Vreo jumatate de ora am fost convinsa ca de fapt am nimerit gresit si trebuie sa mai mergem.

Sa nu uit, Daca mergeti, sa mancati neaparat la taverna Savas
Un comentariu:

Haine copii spunea...

Poze foarte frumoasa.