vineri, 8 august 2014

Naturalism, naturalete, ipocrizie

Cativa oameni- destul de putini- s-au mutat pe diverse plaje ale lumii. Prin Tailanda, Picaranga, prin sate uitate de lume, habar n-am pe unde altundeva, ca n-am urmarit decat asa, in treacat. Bun. Bravo lor. Mi se pare foarte tare sa faci asta, daca asta iti doresti si daca asta ti se potriveste ca stil de viata. Oamenii si-au asumat schimbarea, si-au asumat ca pot trai asa si au decis ca asta isi doresc. Sa plece din orase, sa calatoreasca, sa vada lumea, sa se reseteze.
Ok. Ce nu inteleg insa sunt valurile de oftat care insotesc plecarile astea. Vai, ce ii invidiez. Vai, ce as vrea si eu. Vai, cat curaj.  Vai, ce imi mai doresc si eu asta, doar ca si ca si ca si ca si ca. Si uite asa, o gramada de oameni isi fabrica un vis pe care nici macar nu si-l doresc cu adevarat. Bazat pe fotografiile si textele scrise de cei care sunt deja acolo. si citesc in continuare, cu nesat, ce se scrie de pe acolo. CA si cum ar urmari o telenovela, dar na, sunt categoria superioara, nu se uita la telenovele, doar citesc povestile altora si traiesc din ele.Stau si scormonesc internetul dupa astfel de povesti de succes, pe care le devoreaza de dimineata pana seara.
Ce nu inteleg e de ce nu pleaca si ei. De ce nu se duc pe plajele pe care le viseaza. De ce nu se muta la tara. Daca nu mai suporta orasul. Si nici corporatia. Si nici ambuteiajul. Si nici blocul. (de fapt stiu, dar na, e pentru telenovela). Sau, daca de fapt nu si-o doresc cu adevarat, de ce nu accepta orasul si nu ii iau partea frumoasa. Pentru ca orasele au si partea lor frumoasa. Au o viata pe care poti sa o traiesti. Au istoria lor, pe oirunde treci s'a intamplat ceva. De ce sa le judeci zi de zi, sa nu le dai nicio sansa, dar sa continui sa te agati de ele. Negam medicina, aducem ode vergeturilor, ne dorim sa fim altfel, altfel, altfel.
Beats me

PS: urmariti proiectul orasul minunilor. Poate asa, macar, va dati seama ca nu e chiar asa de rau.

2 comentarii:

Adriana Butnaru spunea...

https://www.facebook.com/events/686347538111766/

m greierasul spunea...

suntem sau sunt unii atat de lasi si de mici uneori...sau adeseori!? pe ideea "crăpa-i-ar capul caprei"...aluia de pe plaja superba!:))
Lasati-ma, doamna sa ma bucur doar de melodie acum! multumesc!