marți, 28 octombrie 2014

Din nou despre parfumuri

Amintirile mele, de-o viata incoace, sunt extrem de legate de parfumuri. Am tot scris despre asta. Si despre cum, de exemplu, gasirea unui rest de parfum din categoria preferatelor pe undeva prin masina mi-a schimbat o zi cu 180 de grade. 
Parfumurile mi-au marcat perioade din viata. Daca -mi vine in minte Love in Paris (Nina Ricci), imi vine in minte perioada in care stateam mai mult prin avioane decat acasa. E parfumul care a fost cu mine prin toata lumea asta si care e parte din vremurile acelea. La fel si Premiere Jour, tot de la Nina Ricci, stiu ca la momentul la care il purtam il mai folosea cineva, nu mai stiu cine, dar il simteam de la distanta si stiam ca apare persoana respectiva.
Ca nu sunt fidela, si asta am mai spus. Am crezut  atunci cand am descoperit tamaia ca gata, m-am potolit. Orange Star si Aqua di Salle sunt si acum pe primele locuri, dar la fiecare cateva luni, maximum un an imi trebuie ceva nou.
Anul asta mi-am amintit, parca spre inceput de vara, ca atunci cand am mirosit Aqua di Salle am mai mirosit si Aqua di Zucherro, tot de la Profumum. Si care miroase exact ca zaharul un pic incins, minunat parfum. Intre timp nu se mai gasea in Romania de loc, am tot inceput sa caut inlocuitori, pana am ajuns la esenta. Care esenta e de fapt vanilia. Imi plac parfumurile care nu amesteca foarte mult esentele, imi trebuia o vanilie cat mai vanilie. Aqua di Zucherro nu mi-a mai iesit in cale, insa la Strasbourg am dat peste Beyond Love, de la Killian.  E pe baza de tuberoze, cam greu, ce e drept, dar pe mine seamana bine cu vanilia. Nu e insa exact exact exact ce trebuie.
Azi m -am intalnit insa cu Profumi del Forte, mai exact cu Versilia Aurum. Care are in baza o gramada de vanilie si de pastai de Tonka. Si asta are niste tuberoza, nu inteleg de ce e peste tot, dar se mai apropie. Totusi visez in continuare la Aqua di Zucherro.

Si pentru ca spuneam ca-s infidela, in ciuda cautatului de vanilie, mi-am cumparat din nou Isis, de la Agonist. Care, am mai zis, aduce mult cu Marilyn, de la Nez a Nez, care nici el nu mai e adus de nimeni in Romania.
Ceea ce e usor enervant, caci ce ma fac eu cu amintirile mele, daca nimeni nu mi mai aduce parfumurile.

Un comentariu:

eu cu mine spunea...

Maria, unde gasesti tu minunatiile astea in Bucuresti? Parfumurile speciale, vreau sa zic:)

Multumesc,
gabi