joi, 30 octombrie 2014

Leonard Cohen, Cronica de Familie, Mary Poppins si altele

 Pe Leonard Cohen l-as asculta ore in sir, am melodii pe care le-am ascultat de zeci de ori pe repeat, fara sa mi se para vreodata plictisitoare. Am fost, desigur, la toate concertele lui de la Bucuresti. Si sper sper sper sper sa vina si cu ultimul album, Popular Problems si la noi. 

Sigur, as vrea sa vina si Sting cu ultimul album, si la el am fost la toate concertele de la noi. Cu exceptia unuia, am impresia, nu mai stiu exact. 
Oricum ambele albume sunt senzationale, de la versuri la muzica, la tot. 

*****
Sunt in perioada in care recitesc carti care mi-au marcat adolescenta. Acele carti pe care le tii minte la virgula o viata. Superficiala fiind de mica, pe mine nu m-au marcat marii scriitori rusi, asta e, nici literatura serioasa. V-am mai spus probabil ca am citit Pe aripile Vantului de zeci de ori. Acum am reinceput cu Forsyte Saga, a lui John Galsworthy, cred ca la prima lectura m-am indragostit de Anglia, de Londra, de englezi, de atmosfera, de ploi, de umbrele, de parcuri, de Tamisa, de parcuri. In fine, de tot. 
Mi-am comandat si Cronica de Familie a lui Petru Dumitriu, iarasi o trilogie pe care am citit-o de mai multe ori si cred ca e cazul sa o iau de la capat, dupa 20 de ani. 

****
Si, cumva tot in context, ma bucur foarte foarte tare ca Smarandei ii place Mary Poppins. E moarta dupa el, l-a vazut deja de vreo 10 ori. Mi-a fost teama ca n-o sa ii placa, pana la urma e un film facut acum 50 de ani, dar n-a fost asa. E fascinata de Mary Poppins, vede filmul de 2-3 ori pe saptamana si alearga prin casa strigand Daca bancile Angliei stau, Anglia sta, daca bancile Angliei cad, Anglia cadeeeee (desigur, cade si ea cand spune asta) . Abia astept sa fie pregatita sa ii citesc si cartile sau, de ce nu, sa le citeasca singura. Sunt printre primele carti pe care i le-am cumparat, pe cand ea inca nici nu se nascuse.  
Pentru cei care n-au vazut, recomand Save Mr Banks, am scris despre film aici  

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă nu ai făcut încă comanda, îți trimit eu Cronica.

Haine Gravide spunea...

Si eu am fost la aprope toate concertele a lui Sting :)

Vio spunea...

Cohen si Sting, n-am ratat niciunul:) Si eu sper sa mai vina...:)