joi, 20 noiembrie 2014

Gaudeamus

(e deschis pana duminica, inclusiv)

Smaranda merge la Gaudeamus de cand avea 2 ani, cred, anul asta e prima data cand m a lasat si pe mine sa ma uit. De obicei mergeam doar la 1, 2 edituri pentru copii, asa, de exercitiu, sa zicem.
In fine, nici acum n-am apucat sa ajung peste tot, probabil ca o sa mai merg odata, dar o sa va spun pe scurt ce am luat.

1. Carti pentru copii (pe toate si le a ales singura)

La editura Prut au o gramada de enciclopedii pentru copii foarte bine facute, plus ca sunt la preturi excelente. Mai au si alte edituri, dar in general sunt prohibitive. Pe acestea le gasiti la targ la pret de 15.00 lei, vad ca au oferta si pe site. Smaranda si a ales Animale in Pericol si Mituri si Legende (pe aceasta din urma pentru ca are un unicorn pe coperta) . Sunt ok structurate, informatia e corecta si adaptata varstei, limbajul e si el adaptat.

Tot de la Prut si a luat o poveste care se numeste Dirimaga, dar doar pentru ca are o pisica pe coperta, asa ca om vedea daca o sa o prinda sau nu.
De la editura All si a ales din colectia Coloram si Invatam in limba engleza Animale si Insecte si pasari, Zapezica si inca o carte de colorat, din cele in format mare.


La Gama, printre noutati o sa gasiti Atinge copacul fermecat, e interesant conceptul, Smarandei i a placut, s-a jucat atingand toata cartea si am cumparat-o, desi e cam scumpa.

Acolo m-as mai intoarce, la Gama, pentru ca am mai vazut cate ceva interesant, eventual pentru Craciun. N- am apucat sa ma uit la Litera si nici la celelalte edituri pentru copii, daca ma mai duc va mai spun

2. Carti pentru adulti. N am fost decat la editura Trei si la Humanitas, de unde am luat urmatoarele
Micuta Bijou, Patrick Modiano
Aerul pe care il respiri, Care Santos (am mai citit Incaperi ferecate, scrisa de ea si mi a ramas in cap)
Povestea doamnei Murasaki, Liza Dalby (recunosc ca de la Memoriile Gheisei incoace sunt fascinata de genul asta de carti, e o lume extrem de interesanta pe-acolo. De fapt cred ca de la Frumoasa Otikubo, ca tot am tot recitit carti de prin copilarie)
Bezna clara, Willim Golding (chiar sunt curioasa, dupa Imparatul Mustelor)
Curgerea neinduplecata a timpului. Justin Go
Kaiken, J C Grange (politiste, na, ca nu pot sa ma dezmint
Socul Caderii, Nathan Filler (pe asta abia o astept, gasiti detalii aiciSi mai vreau Lisa Marklund, ultima aparitie, tot politista.
N-am ajuns la restul editurilor, mi am luat cataloagele, inca studiez.

2 comentarii:

Bogdan spunea...

"Mostenitorii" de Golding e interesanta.

Era aglomerat?

RuThaL spunea...

Buna,

In contrast cu ceea ce prezinti, eu as avea o alta intrebare, nu neaparat adresata tie, pentru ca solutia nu tine neaparat de tine, insa pe mine ma preocupa situatia autorilor romani care sunt prea putin tradusi si cu atat mai putin introdusi in sistemul literar european sau global.

Poate vei putea ataca la un moment dat si aceasta chestiune intr-una din editiile emisiunii tale pentru ca situatia traducerii autorilor romani, clasici sau contemporani este cat se poate de prost gestionata, si asta ca sa fiu cat se poate de diplomata.

Mersi,