sâmbătă, 13 decembrie 2014

24 de copii fara Mos Craciun

Ajutoarele Moșului au fost foarte harnice toată săptămâna. Zeci de copii și-au găsit deja Moșul. Alții mai așteaptă încă.
Pe scurt căutăm în continuare Moși pentru:
- două dintre fetițele familiei Istrati (sunt fete care învață foarte bine, care merg duminică de duminică la biserică, sunt bine educate. mama fetițelor se ocupă foarte mult de educația lor. Flori merge cu dificultate și are nevoie de recuperare medicală. mama si-ar dori să le dea fetelor și niste meditatii)
- copiii familiei Olteanu - 4 - (niciunul nu merge la scoala. au avut o viață foarte grea. trăiesc mai mult pe stradă. isi schimbă mereu domiciliul. merg cu părintii la cersit. și cel mai grav.... sunt copiii care au suferit de multe ori de foame)
- copiii familiei Grigore - 5 - (doamna Mioara a fost profesoară de religie. a iesit din invatamant din cauza bolii. un cancer agresiv cu care a luptat cu toate resursele in ultimii ani. sotul a fost tot profesor. unul dintre copilasi are sindrom down. doamna Mioara a inceput un tratament foarte costisitor in America. in ultimele luni a fost internata de mai multe ori. i s-a scos apa de la plamani. sunt oameni extraordinari. doamna Mioara a scris o carte tulburatoare "Cancerul, dragostea mea" in care a vorbit despre boală ca despre un medicament pentru suflet. familia se descurcă greu pentru că nevoile sunt uriașe)
- copiii familiei Constantin - 2 - (doamna Constantin are cancer. cu metastastaze. a renuntat la tratamentul clasic, cu chimioterapie. si are nevoie de sume mari pentru tratamentul naturist pe care-l urmeaza, inclusiv alimentatia. lucreaza doar sotul, un venit mic, la un magazin de bricolaj. fata sta la camin, pentru ca este la liceu)
- copiii familiei Tudor - 2 - (Nicoleta, mama copiilor are ciroza. este in stare grava. am prezentat-o pe pagina asociatiei ca "mireasa in suferinta". dansa s-a cununat cu sotul de Sfanta Parascheva. acasa. de teama ca s-ar putea stinge necununata. nicoleta merge la doua, trei zile la spital pentru scoaterea lichidului din abdomen. se simte foarte rau. copiilor chiar le-ar prinde bine o mangaiere. familia locuieste intr-o casa de chirpici. cei patru stau toti intr-o singura camera. tavanul sta să cadă)
- Andrei Spulber și unul dintre frătiorii lui - 2 - (Andrei are cancer. medicii de la Bucuresti l-au trimis acasa. zilele astea era la spital, la Braila. se simte rau. are dureri. Andrei isi doreste mult un laptop. nu vrea unul nou. doar sa-l poata folosi pentru jocuri, pentru că sta numai la pat. pentru fratiorii lui orice este binevenit)
- copiii familiei Chirila - 5 - (familia traieste doar din alocatiile copiilor. in aceeasi familie sta si matusa, care are handicap grav, este in carucior. matusa ne-a cerut ajutorul)
- copiii familiei Dumitrache, ultimii intrati pe listă - 2 - (familia este foarte săraca. mama lor trebuie operata de urgenta de fibrom uterin. nu are nici asigurare, nici bani. parintii nu au nici macar ajutor social. nu au curent. copiii merg la scoala.)
Datele complete ale copiilor le găsiti in lista Mosului. Lăsăm lista deschisă până pe 17 decembrie. Până atunci ajutoarele Moșului să ne anunte unde vor pleca pachetele. Ideal ar fi ca darurile se ajungă la copii cel târziu până în ajun de Crăciun.

Detalii gasiti aici

Niciun comentariu: