duminică, 7 decembrie 2014

Craiasa Zapezii si alte treburi de copii

E unul dintre cele mai frumoase spectacole pentru copii pe care le am vazut eu in ultimii ani. Si le am vazut cam pe toate. Dureaza 2 ore, teoretic e pentru copii peste 6 ani, dar Smaranda s a uitat fara sa se miste, fara niciun fel de problema.
Regia apartine englezoaicei Rosamunde Hutt, e o regizoare care a facut zeci de spectacole pentru copii peste tot in lume. IAr Craiasa Zapezii chiar e minunata. De la costume la personaje, la actorii alesi, totul se leaga foarte frumos si foarte colorat si foarte pe intelesul copiilor.
Povestea e cea clasica, ceea ce e bine. Pentru ca din pacate in ultima vreme adaptarile povestilor clasice se duc foarte mult spre emisiuni tv si asa mai departe, asa ca le strica mult din farmec. E un pic dificil de inteles pentru copiii mai mici cum e cu anotimpurile si de ce ar fi altfel, dar mesajul e pastrat.
Actorii sunt cei de la Creanga, mi a fost un pic teama ca Smarandei n-o sa ii placa pentru ca sunt doar oameni mari si e prima piesa la care merge de genul asta, dar n- a avut nicio problema, a plecat indragostita de Gerda si de Craiasa Zapezii. Toate personajele sunt foarte bine conturate, mie mi -a placut Narcisa, ca sa stiti.
O stire de la Observator despre Craiasa Zapezii, aici

Apoi, de vreo 2 week -end -uri, ca tot e vreme urata, mergem la Artmosfera. Au mai multe ateliere, noi am fost la cele de facut turta dulce, biscuiti si la pictura. Locul e foarte frumos si luminos, atelierele dureaza 2 ore, dar copiii nu apuca sa se plictiseasca.

Despre regatul lui Mos Craciun presupun ca stie toata lumea, il gasiti aici. Am fost odata, probabil o sa mai mergem pana se termina sarbatorile.

Niciun comentariu: