duminică, 28 decembrie 2014

Macaroane cu branza, varianta festiva, adica tagliatelle quattro formaggi

Dupa o saptaman de cozonac, pasca, sarmale, carnati, curcan, vita, cocos, cozonac, pasca, sarmale, friptura, diverse altele ca nici nu le mai stiu numele, repetate la infinit si practic non stop, caci daca iti incepi ziua cu ceva sarat trebuie pe urma sa mananci ceva dulce si daca mananci ceva dulce trebuie sa mananci ceva sarat si tot asa, 7 zile, duminica seara vine acel moment dramatic in care te intrebi ok, ce sa mai mancam. Te uiti in frigider, dai iar de sarmale, carnati, friptura, cozonac, pasca, sarmale, friptura, cozonac, pasca, nu mai poti sa te uiti la ele, dar totusi, trebuie sa mananci ceva. Si cum masterchef n a fost niciodata emisiunea ta preferata, cea mai buna idee e aia cu macaroane cu branza.
Ca sa le faci sa para speciale si sarbatoresti, le poti spune simplu, tagliatelle quattro formaggi. Quattro formaggi pentru ca ai in frigider circa 477 de feluri de branza si alte 356 de feluri de iaurt (artesana, mainly, pentru ca e noua pasiune)
Desigur, pui macaroanele la fiert, dupa care iei din frigider 4 feluri de branza la alegere. Sa zicem urda, sa zicem telemea Pestera (nu stiu daca v am mai spus, dar telemeaua Pestera se face pe gratar de un milion de ori mai bine decat haloumi-ul grecesc), sa zicem si cascaval, astea trei toate de la Casa cu Gemene. Asta e o pasiune veche, aparent nemuritoare. Al patrulea fel e de la magazinele consumeriste, sa zicem Camembert, ca se potriveste destul de bine la amestec. E, dupa ce le aduni pe felurile astea 4, razi ce e de ras din ele amesteci ce e de amestecat, bagi si un iaurt, niste sare, niste piper, amesteci o salata verde cu niste lamaie, mai deschizi o sticla de vin rosu si gata.
Zic sa cititi cu atentie aceasta reteta spectaculoasa, e prima si probabil ultima pe care o veti citi aici. Nu de alta, dar masterchef si a epuizat cu ea, cu sufle-ul de dovlecei si cu briosele cam tot ceea ce poate sa spuna despre gatit.

Niciun comentariu: