joi, 11 decembrie 2014

Mos Craciun pentru mamele copiilor bolnavi de cancer

De obicei, nimeni nu se gandeste la ele.
Le vezi acolo, cand mergi la spital, ca niste umbre, lipite de paturile copiilor, palide, anemice, triste, lipsite de speranta, haituite, obosite.
Si nu prea stii ce sa le spui.
Tu, care vii din viata ta normala, care te enervezi pentru ca era aglomerat in oras si pentru ca fii ta vorbeste non stop, de nu ti mai auzi gandurile.
Nu stii ce sa le spui, pentru ca nu iti poti imagina cum e sa stai acolo, inghesuita pe o jumatate de pat de spital, ani in sir, cu toata viata in 3 pungi bagate sub calorifer.
Nu stii cum e sa nu iti permiti o ora in care sa citesti sau sa stai cu ochii in tavan facand nimic.
Nu stii cum e sa gatesti pe un resou pe un hol de spital.
Nu stii cum e sa ai alti 1,2,3 copii lasati acasa, cu cine stie cine, pentru ca nu are cine sa stea cu cel bolnav in spital.
Nu stii cum e sa te speli pe apucate, sa mananci pe apucate, sa dormi pe apucate, sa traiesti pe apucate, in cele 10 minute in care copilul se simte mai bine
Nu stii cum e sa te uiti in fiecare dimineata cu teama in ochii medicului care vine la vizita, nestiind ce iti va spune despre copilul tau
Nu stii cum e ca aceluiasi copil al tau sa i se rupa piciorul in somn, de la o miscare mai brusca, pentru ca are o boala rara care il face extrem de vulnerabil
Nu stii multe.
Ce ai putea sa stii insa, tu, oricare citesti postul asta, e ca am putea, jumatate de ora, sa ne gandim si la ele. Motiv pentru care facem asa: Pana pe 18 decembrie, 60 de cadouri trebuie sa ajunga la Roxana Dumitru, de la Asociatia Pavel. Apoi, mamele vor trage la sorti cate un cadou si vor avea si o mica petrecere.
Detalii gasiti aici
Hai, ca putem

Niciun comentariu: