vineri, 16 ianuarie 2015

Cand deja e prea mult

Cititi urmatoarele 3 articole. Aparent nu au nicio legatura intre ele
Primul se refera la interzicerea desenelor animate cu Peppa Pig (pentru cine nu stie, Peppa Pig e unul dintre personajele de desene animate celebre in Marea Britanie, sunt scurte, vesele, despre o familie de porci. si de aici, de la porci, vine si ofensa)
Al doilea se refera la serialul Homeland, ai carui producatori anunta ca renunta in sezonul urmator la subiectele legate de extremismul musulman.
Al treilea articol e despre o fata care a vrut sa si vanda o rochie pe facebook si au venit 2 cetateni care au zis ca e grasa si de aici o ampla miscare de sustinere a ei si de injurare a celor doi teroristi.
Si acum legatura. Legatura e data de absurditatea pana la care s- a ajuns in numele political correctness-ului ( a carui definitie o gasiti aici) Si care se referea, initial, la incercarea de a nu jigni, sa zicem, un grup social care are niste dezavantaje. E, si de aici am ajuns la absurditatile zilei. La Peppa Pig care jigneste nu se stie pe cine pentru simplul fapt ca e un porc.  N am vazut pe nimeni sa interzica desenele animate extrem de violente si in urma carora copiii umbla prin parcuri ziberand Te uciiiiiid daca nu mi dai stiu eu ce. N am vazut sa interzica nimeni Toddlers And tiaras. In schimb vorbim in extenso, pe zeci de pagini de ziar si mii de pagini de internet despre faptul ca  ii jingesti pe oamenii supraponderali daca spui ca nu, nu le sta bine in haine mulate si ca miscarea fatkini e o prostie prin ea insasi (aici, un articol despre fatkini, daca va e lene sa cititi, e despre cat de incurajator e exemplul unei fete cu gusturi indoielnice care le invata si pe celelalte plus size cum ca ce bine si frumos e sa te simt bine in pielea ta, chiar daca supraponderabilitatea e considerata una dintre cele mai grave probleme de sanatate publica de pe pamant la ora asta). Apropo, in context, se scoate si proba de costum de baie de la concursurile de Miss, pentru ca, desigur, e discriminatorie. Sigur,  nu zice nimeni sa ne intoarcem la anorexia de acum 20 de ani, dar sunt frumoasa asa cum sunt, chit ca gafai dupa primele 3 trepte si ca daca vreau sa fac un copil ar trebui sa slabesc inainte ca sa am unde sa ma ingras la loc, sunt niste timpenii la fel de mari. A scris si Oana la Gazeta despre asta, aici, nu reiau argumentele.
Dar eu as vrea sa se interzica  rochiile de la Elie Saab pentru ca sunt scumpe si vreau si eu si nu pot sa imi cumpar si atunci sunt frustrata
-

Un comentariu:

Simona spunea...

Maria, tu ai vazut pe FB circula zilele trecute o gluma, era o poza complet goala, un careu alb in intregime, iar caption-ul spunea "Enjoy this politically, racially, sexually (and whatever else) correct cartoon!" :-))) Cam acolo s-a ajuns...