miercuri, 29 aprilie 2015

Despre mirosul ploii si bineinteles, despre parfumuri

In ultimii ani, de cand am mai invatat eu cu parfumurile, au inceput sa imi placa cele curate, mono, ca sa zic asa. mi se trage de la aqua di salle, de la Profumum Roma, care miroase a mare, a alge si a sare, senzational parfum, l-am gasit acum 3 sau 4 ani credla Createur D Emotions . Pe asta, pentru ca il gasesc greu, il mai inlocuiesc cu salina de la Laboratorio Olfattivo, seamana, nu e la fel de concentrat, nu e la fel de proustian sa zicem.
 Imi mai place mirosul de iarba proaspat taiata, n-am gasit inca parfumul perfect pentru asta, mi am luat o perioada chevrefeuille de la annick gouttal, acum mi se pare prea dulce, mi am luat amazing green de la comme des garcons, dar nu sunt totusi chiar ceea ce vreau.
 Iarna ma dau cu unul care miroase a zahar, esenta de baza fiind vanilia, dar nu miroase vanilat, are si seminte de tonka, Versilia Aurum de la Profumi del Forte, am scris despre el aici. 
Tot vreau sa iau si Aqua di Zucherro, tot de la Profumum di Roma, dar nu s-a legat inca nimic. ZAharos e si Isis, de la Agonist.
Tot iarna ma dau in continuare, de ani buni, cu Orange Stare, care miroase a tamaie si portocale, tamaia ramane una dintre esentele mele preferate. V-am mai povestit aici
Si tot de iarna, e Eau D Hiver, de la Frederic Malle, miroase exact ca o zi geroasa de iarna
Si uite asa, aflu zilele trecute ca undeva in India se face un parfum care miroase a ploaie. Articolul e aici 
si vorbeste despre ploaia de oras, care miroase a asfalt incins, despre ploaia de la tara, care miroase a iarba sau despre ploaia de la Ocean.  Neaparat, neaparat va trebui sa descopar o cale sa vad cum e parfumul asta.

Niciun comentariu: