sâmbătă, 25 aprilie 2015

Ma mere stupide

1. Ajunsă la Disney, Smaranda și-a dat seama că îi trebuie un vocabular minimal de franceză ca să se înțeleagă cu oamenii. motiv pentru care a întrebat cum se zic în franceză următoarele:
- bună ziua
- mulțumesc
- porc prost
- mama mea e proastă
Consecința poliglotismului de la vârsta de 5 ani a fost că de fiecare dată când nu îi convenea ceva urla pe stradă în limbi de circulație internațională ma mere stupide si my stupid mother. De preferat în franceză, ca să fie sigură că e înțeleasă de toată lumea. Și, desigur, când nu îi convenea ceva la un străin, urma replica, la fel de răstită, cochon stupid.
Bine, a mai întrebat și altele, din fericire se dăduse deja în fapt și n- a mai primit răspunsuri

2. Tot dumneai s-a prins că în poza de pașaport, făcută la 2 ani, nu arăta ca acum (de fapt era plânsă toată și cu părul scurt și vâlvoi), motiv pentru care se plasa la fiecare trecere de frontieră în fața ofițerului și își ridica părul, să pară scurt și vâlvoi. Inițial nu m am prins de ce îmi dă toate animalele pe care le căra mie, fix în momentul în care ajungea la granițe, ulterior s-a confesat că acesta era motivul.

3. Și mai nou a învățat niște bancuri. Circa 5 sau 6. Pe care le spune obsesiv de aproximativ 4 milioane de ori pe zi. Își începe ziua cu mami, vrei să îți spun un banc? Pe care. Ceea ce n-ar fi rău, problema e că se supără dacă nu râzi și când auzi a 540-a oară bancul cu Bulă și chiloții. Plus ca vrea să meargă la un spectacol. Nu să vadă, ci să spună ea bancuri pe scenă. Și uite așa se naște încă un stand up comedian

Niciun comentariu: